Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır? Google tarafından üretilmiş olan mail uygulaması Gmail, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip iletişim araçlarından biridir.  Gmail, özellikle iş hayatına katma değer sağlayan eklentileriyle ve kolay kullanımı ile popülerliğini koruyor.

Gmail hesabınızı bazı sebeplerden dolayı kapatmak isteyebilirsiniz. Bu işlem mümkündür. Ayrıca Google, gmail hizmetini sildiğinizde, o adresle kullanılan diğer Google hizmetlerini kullanmanıza olanak sağlar ancak gmail hizmetini ve gelen, giden mailleri silmiş olursunuz. Mail hizmetini silmeden önce önemli verilerinizi yedeklemeniz de mükündür. Silme işlemleri adımlarında ‘VERİLERİ İNDİR‘ uyarısı gördüğünüzde mutlaka uygulayın. TPK Medya

Adım adım gmail hesap silme

Bilgisayar Üzerinden Gmail Hesabı Silme

  1. Gmail hizmetinizi silmeden önce verilerinizi indirin.
  1. Google hesabınızı açın.
  2. Üstte Veri ve kişiselleştirme’ye dokunun.
  3. Açılan sayfada aşağıda Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma panelinde Bir hizmeti veya hesabı sil’ i tıklayın. Oturum açmanız gerekebilir
  4. Ekranda gördüğünüz Google hizmetleri arasından Gmail ‘i seçerek SİL butonuna basın

Android Üzerinden Gmail Hesabı Silme

  • Android işletim sistemine sahip cihazınızın Ayarlar menüsünde Google/ Google Hesabı ‘nı seçin.
  • Sayfanın üstünde bulunan Veri ve Kişiselleştirme sekmesini tıklayın.
  • Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma sayfasında aşağıda Bir hizmeti veya hesabınızı silme’ye gelerek Bir Hizmeti Silme’ ye dokunun.
  • Açılan hizmetler listesinden Gmail‘i seçerek yanında bulunan SİL butonuna basın.

İphone veya İPad Üzerinden Gmail Hesabı Silme

  • İphone veya İpad‘inizdeki Gmail uygulamasını açın.
  • Sağ üst tarafta bulunan profil fotonuza veya adınızın baş harfine gelerek Google Hesabınızı Yönetin’ e tıklayın. Cihazınıza Gmail yüklemediyseniz, tarayıcınız üzerinden myaccount.google.com adresine gidin.
  • Sayfanın üstünde bulunan Veri ve Kişiselleştirme sekmesini tıklayın.
  • Verilerinizi indirme, silme veya verileriniz için bir plan oluşturma sayfasında, aşağıda Bir hizmeti veya hesabınızı silme’ ye gelerek Bir Hizmeti Silme’ ye dokunun. Şifre girmeniz gerekecektir.
  • Açılan hizmetler listesinden Gmail ‘i seçerek yanında bulunan SİL butonuna basın.
  • Ekranda gelen yönergeleri takip ederek işlemi tamamlayın.