Ebu Ziya Tevfik Sk. No:16/4 Çankaya/Ankara
+90 551 123 9331

En İyi Düşük Kodlu Platformlar: 2024 İçin Seçeneklerinizde Gezinme

En İyi Düşük Kodlu Platformlar: 2024 İçin Seçeneklerinizde Gezinme

İşletmeler ve geliştiriciler her zaman uygulama geliştirmeyi hızlandırmanın yollarını arıyorlar. Düşük kodlu geliştirme platformları oyunun kurallarını değiştirecek şekilde ortaya çıktı. Bu platformlar, görsel bir arayüz ve önceden oluşturulmuş bileşenler sağlayarak kullanıcıların minimum kodlama çabasıyla sağlam uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. 

Gartner’a göre  2025 yılına kadar uygulamaların %70’i  kodsuz/az kodlu teknolojiyle oluşturulacak. Aslına bakılırsa halihazırda çok sayıda az kodlu platform var ve ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmak zor olabilir. 

Bu yazıda piyasadaki en iyi beş düşük kodlu platform arasından seçimlerimizi paylaşıyoruz. Ayrıca herhangi bir platforma yatırım yapmadan önce dikkate alınması gereken bir kontrol listesi de sağlıyoruz. 

Düşük Kodlu Platformlar Nelerdir?

Düşük kodlu platformlar, her beceri düzeyindeki kullanıcıların uygulama tasarlamasına olanak tanıyan görselliği yüksek yazılım ortamlarıdır. Geleneksel  yazılım geliştirmede programcılar istenen işlevleri uygulamak için kod satırları yazar. Ancak bu zaman alıcı olabilir ve beceriler, geliştirme ortamı, dağıtım süreçleri, testler ve daha fazlasını gerektirir. 

Düşük kodlu platformlar tüm bu çalışmaları kullanıcı dostu bir arayüzde tamamlar. Kullanıcılar, kodun görsel temsilleri olan yeniden kullanılabilir bileşenleri sürükleyip bırakabilir ve bunları istenen bilgisayarlı iş akışını oluşturmak için birbirine bağlayabilir. 

2024’te Dikkate Alınacak En İyi 5 Düşük Kodlu Platform

İşte 2024’te zamanınıza ve paranıza değecek en iyi az kodlu platformlardan beşi:

1. Zoho’nun Yaratıcısı

Zoho Yaratıcısı

Zoho Creator, özel iş uygulamaları oluşturma sürecini basitleştirmek için tasarlanmış, az kodlu bir geliştirme platformudur. Düşük kod yaklaşımı, işletmelerin birçok cihazda işlevsel uygulamalar oluşturmasına olanak tanır. 

Temel Özellikler ve Entegrasyonlar

Zoho Creator’ın en benzersiz özelliklerinden biri  görsel oluşturucusudur . Bu araç, kullanıcıların karmaşık mantığı dakikalar içinde operasyonel iş akışına dönüştürmesine olanak tanır. Tekrarlanan görevleri otomatikleştirmek veya ayrıntılı hesaplamalar gerçekleştirmek, birkaç kod satırında biraz sürükleyip bırakmayı gerektirir.  Satın alma ve analiz  özelliği, verilerinizi analiz etmenize ve iş kararlarınızı etkileyebilecek öngörüler elde etmenize olanak tanır. 

Zoho Creator, Zoho CRM, Zoho Books ve Zoho Project gibi Zoho Creator’ın uygulama paketleriyle geniş bir entegrasyon yelpazesi sunar. Ayrıca PayPal, Twello, Facebook, Google Analytics, Microsoft Office 365 vb. gibi üçüncü taraf entegrasyonlarına da olanak tanır. 

Fiyatlandırma:  Zoho’nun dört fiyatlandırma planı vardır: Standart 12 ABD Doları/kullanıcı/ay, Profesyonel 30 ABD Doları/kullanıcı/ay, Kurumsal 37 ABD Doları/kullanıcı/ay ve Flex planı. 

Ücretsiz Deneme:  Her plan için 15 gün

Artıları

  • Zoho’nun kullanımı kolaydır
  • Özelleştirilebilir
  • Günlük iş görevleri için önceden oluşturulmuş şablonlar sağlar
  • Diğer uygulama ve ürünlerle hızlı ve güvenilir entegrasyon

Eksileri

  • Ücretsiz plan sınırlı işlevsellik sunar
  • Üst düzey uygulamalar oluşturmak için güvenilmez
  • Düşük kaliteli müşteri desteği

2. Pazartesi Geliştirme

Pazartesi Dev

Monday.com’un bir ürünü olan Monday Dev, az kodlu, kodsuz bir platformdan daha fazlasıdır. Kuruluşunuzun ihtiyaç duyduğu herhangi bir iş uygulamasını, sürecini veya iş akışını oluşturabileceğiniz dijital bir sanal alandır. 

Temel Özellikler ve Entegrasyonlar

Monday.com gibi az kodlu bir platformun ayırt edici özelliklerinden biri   iş akışı otomasyonudur. Bu kodsuz geliştirme platformu, özel tarifler hazırlamak için bir otomasyon merkezi sağlar ve potansiyel olarak  250.000’e kadar eylemi otomatikleştirir . Bu yüksek düzeydeki otomasyon, iş akışlarının kolaylaştırılmasını ve önemli ölçüde zaman tasarrufu sağlanmasını sağlar.

Gelişmiş raporlama,  birçok kullanıcının yararlı bulduğu başka bir özelliktir. Kullanıcıların, kaynak verilerde her değişiklik olduğunda otomatik olarak güncellenen bir kontrol paneli oluşturmasına olanak tanır. Monday.com aynı zamanda işbirliğini de geliştiriyor. Bağlamsal anlayış ve verimli iş akışı için yerleşik mesajlaşmaya sahiptir. 

Monday.com, kullanıcıların aracı Slack, Power BI, Google Drive, Microsoft Office 365 ve daha fazlası dahil 200’den fazla uygulamayla entegre etmesine olanak tanıyor. 

Fiyatlandırma:  Monday Dev’in beş planı var: Ücretsiz, Basic Dev 14 $/koltuk/ay, Standard Dev 16,5 $/koltuk/ay, Pro Dev 29 $/koltuk/ay ve Enterprise Dev. 

Ücretsiz Deneme:  Pro Dev planı için 14 gün

Artıları

  • Monday Dev’in güçlü bir raporlama özelliği var
  • Kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir
  • Kapsamlı entegrasyonlar sunar
  • Diğer Monday.com ürünlerine erişim

Eksileri

  • Dik bir öğrenme eğrisi var
  • Ayrıca pahalı olabilir

3. Mendiks

Mendiks

Mendix, işletmelerin özel uygulamaları hızlı bir şekilde geliştirmesine ve kullanıma sunmasına olanak tanıyan az kodlu bir geliştirme platformudur. Uygulama geliştirmede model odaklı bir yaklaşım kullanır ve kod yazmadan karmaşık uygulamalar oluşturmayı kolaylaştırır. 

Mendix, açık kaynaklı bir yazılım modelleme standardı olan Eclipse Modeling Framework (EMF) üzerine kurulmuştur. 

Temel Özellikler ve Entegrasyonlar

Mendix Geliştirme Portalındaki her uygulama, işbirliği araçları, yedekleme yönetimi, Çevik proje yönetimi , geri bildirim yönetimi ve DevOps ile merkezi proje alanında bulunur  . Sonuç olarak ekipler,  kullanıcı öykülerini işbirliği içinde oluşturmak, geliştirmek ve önceliklendirmek için konuşma dizilerini kullanmalarına olanak tanıyan  önceden oluşturulmuş araçlarla projeleri kolayca yönetebilir  .

Mendix, çoklu bulut özelliği nedeniyle entegrasyon açısından da öne çıkıyor  . Herhangi bir düşük kodlu platform arasında tek yerleşik çoklu bulut dağıtım özelliğine sahiptir. Mendix’i Google Cloud, Azure ve AWS dahil herhangi bir buluta dağıtabilirsiniz. 

Fiyatlandırma:  Mendix’in dört seçeneği vardır: Ücretsiz, Temel 56,88 ABD Doları/ay, Standart 975,13 ABD Doları ve Premium. 

Ücretsiz Deneme:  Mendix’in ücretsiz sürümü, uygulamalarınızı oluşturmanıza, test etmenize ve başlatmanıza olanak tanır. Ancak yalnızca birkaç saat çalışacak ve kapanacaktır. Daha fazla özelliğe erişmek için yükseltme yapmanız gerekir. 

Artıları

  • Mendix hızlı uygulama geliştirmeyi sağlar
  • Duyarlı mobil ve tablo önizlemelerine sahiptir
  • Platformda yerleşik işbirliği araçları bulunur
  • İyi bir müşteri desteği var

Eksileri

  • Standart planı rakiplerinkinden daha pahalıdır
  • Platforma alışmak biraz zaman alıyor 

4. Appian

Temel Özellikler ve Entegrasyonlar

Appian’ın ana özelliklerinden biri,  yerleşik düşük kodlu geliştirme yönetimidir . Bu özellik, yerel sürekli entegrasyonlar/sürekli dağıtım ile yönetimli geliştirmeye olanak tanıyarak güvenilir ve verimli uygulama geliştirmeyi garanti eder. 

Appian,  yapay zekayı  az kodlu geliştirmeyle birleştirerek yeni nesil uygulamaların ve özel yapay zeka modellerinin oluşturulmasını sağlar. Bu entegrasyon, platformun yeteneklerini geliştirerek daha karmaşık ve akıllı uygulama çözümlerine olanak tanır. 

Entegrasyonlardan bahsetmişken Appian,   Salesforce ve Oracle gibi kurumsal sistemlere bağlanabilir . Ayrıca Google Workspace, Microsoft SQL, Slack, Zoom ve Power BI gibi araçlarla da çalışabilir. 

Fiyatlandırma:  Appian’ın dört planı vardır: Ücretsiz, Kullanıcı başına aylık 75 ABD Doları Uygulama, Platform ve özel fiyatlarla Sınırsız. 

Ücretsiz Deneme:  14 gün

Artıları

  • Appian hızlı uygulama geliştirmeye olanak sağlar
  • Uygulama oluşturma ve özelleştirmeyi iş kullanıcıları ve BT için farklı süreçlere ayırır.
  • Karmaşık mantığı modellemek için bir karar motoruna sahiptir
  • Karmaşık iş akışlarını düzene sokarak süreç otomasyonunda öne çıkıyor

Eksileri

  • Kullanıcı arayüzünde sınırlı özelleştirme
  • Küçük işletmeler için çok pahalı olabilir
  • Kod dallanması ve birleştirilmesi için daha fazla desteğe ihtiyacı var

5. Dış Sistemler

Temel Özellikler ve Entegrasyonlar

Outsystems, geniş destek ekosistemi ile öne çıkıyor   Eğitim, proje dış kaynak kullanımı veya diğer ihtiyaçlara yardımcı olmak için küresel hizmet sağlayıcılardan yerel danışmanlıklara kadar 400’den fazla ortağa erişim sunar  . Platform aynı zamanda  Forge deposundan geliştirmeyi önemli ölçüde hızlandırabilecek  çok sayıda önceden oluşturulmuş kullanıcı arayüzü şablonları, bağlayıcılar ve modüller  de sağlar.

Outsystems ayrıca mimari sağlamlığı sağlamak, güvenlik açıklarını belirlemek ve darboğazları ortadan kaldırmak için benzersiz araçlar sunar. Bu, onu en deneyimli geliştiriciler için bile çekici kılmaktadır. 

Outsystems ile entegre edilebilen uygulama ve hizmetler arasında PostgreSQL, Microsoft Dynamics, Stripe, Google Analytics, Power BI, Twilio vb. yer almaktadır.

Fiyatlandırma:  Outsystems’in üç fiyat modeli vardır: Ücretsiz olan Tek Uygulamalar; birden fazla Uygulama, aylık 1.513 ABD dolarından başlayan fiyatlarla; ve Büyük Uygulama Portföyü (teklif isteyin). 

Ücretsiz Deneme:  Tek Uygulamalar platformun ücretsiz sürümüdür.

Artıları

  • Öğrenmesi ve anlaması kolay 
  • Önceden oluşturulmuş bileşenler ve entegrasyonlardan oluşan sağlam uygulama pazarı
  • Birçok harici API ve uygulamayla kolayca entegre olur
  • İyi müşteri desteği

Eksileri

  • Birçok geliştirici aynı özellikler üzerinde çalışırken kodun geçersiz kılınması meydana gelebilir.
  • Daha küçük projeler veya bireysel geliştiriciler platformun maliyetini nispeten yüksek algılayabilir.

Doğru Düşük Kodlu Platform Nasıl Seçilir

İhtiyaçlarınıza uygun en iyi az kodlu araçları bulmak çok önemlidir çünkü bunlar geliştirmeyi, çevikliği ve en önemlisi kullanıcı deneyimini etkileyecektir. 

Az kodlu bir geliştirme platformu seçmeden önce göz önünde bulundurulması gereken beş faktör: 

  • Kullanım kolaylığı:  Sezgisel kullanıcı arayüzlerine, sürükle ve bırak bileşenlerine ve minimum kodlama gereksinimlerine sahip platformları arayın. Bu, teknik ve teknik olmayan kullanıcıların onu kullanabilmesini sağlar. 
  • Ölçeklenebilirlik:  Gelecekteki iş ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun ve uyarlanabilir, az kodlu bir çözüm seçin. Artan kullanıcı hacimlerini ve daha karmaşık uygulamaları sorunsuz bir şekilde ele almalıdır. 
  • Entegrasyon yetenekleri:  Platformun CRM, veritabanı ve ERP gibi mevcut sistemlerinizle sorunsuz bir şekilde entegre olma yeteneğini değerlendirin. İş akışını basitleştirir ve verilerin bağlı kalmasını sağlar. 
  • Güvenlik:  Veri şifreleme, erişim kontrolleri ve endüstri standartlarıyla uyumluluk gibi sağlam güvenlik önlemlerine sahip çözümlere öncelik verin. Verilerinizin korunduğundan emin olmak istiyorsunuz. 
  • Destek ve satıcı güvenilirliği:  Satıcının itibarına, belge kalitesine ve topluluk desteğinin kullanılabilirliğine erişin. Sorun gidermeniz gerektiğinde veya yardıma ihtiyacınız olduğunda bu yararlı olacaktır. 

Projeniz için Doğru Aracı Seçin

Kurumsal uygulamalardan web sitesi oluşturuculara ve Çevik geliştirme araçlarına kadar az kodlu pazar hızla büyüyor. Şirketler, yazılım geliştirmeyi hızlandırdıkları, geliştirici olmayanlara uygulama oluşturma konusunda yetki verdikleri ve maliyetleri düşürdükleri için az kodlu/kodsuz platformları benimsiyor. 

Yukarıda özetlenen kriterlerle işletmenizin ihtiyaçlarına uygun olanı seçin. Seçtiğiniz platformun ekibinizin üretkenliğini ve genel proje başarınızı etkileyebileceğini unutmayın. 

Düşük kodlu platformları kullanma konusunda rahat olan geliştiriciler arıyorsanız DistantJob size yardımcı olabilir. İşletmeleri düşük kodlu platformlarda deneyimli yetenekli uzaktan geliştiricilerle buluşturan profesyonel bir işe alım ajansıyız.

Leave A Comment

Mesaj Gönder
WhatsApp Destek Hattı
TPKmedya Destek Hattı
Merhaba🙌😊
HEMEN ARA