Ebu Ziya Tevfik Sk. No:16/4 Çankaya/Ankara
+90 551 123 9331

No Index Nedir? Nasıl Uygulanır?

No Index Nedir? Nasıl Uygulanır?

No Index Nedir? Nasıl Uygulanır? Son dönemlerde SEO çalışmaları ile ilgili pek çok terim türetilmiştir. Bunlar arasında da en çok Index ve No Index terimleri yer almaktadır. Genel olarak Index terimi web sitelerinin taranarak arama motorlarının taranan siteler içerisindeki sayfaları dizine eklemesi olarak tanımlanabilmektedir.

Yapılan bu işlem neticesinde de sayfaları ziyaret eden ziyaretçiler belirli kriterler ile aradıkları sayfalara daha kısa sürede erişebilmektedir. No Index terimi ise Index için yaptığınız işlemin gerçekleşmesini istemediğiniz sayfalar için kullanılmaktadır. Ulaşılması istenmeyen sayfalara yine ekleme yapılarak arama motoru tarafından bu sayfalara erişimin sağlanmaması ise No Index terimini açıklayabilmektedir.

https://api.whatsapp.com/send?phone=5511239331&text=Bilgisayar%20Arzas%C4%B1n%20Hakk%C4%B1nda%20Bilgi%20Almak%20%C4%B0stiyorum.

Noindex Nofollow Nedir?

Nofollow, sayfa sıralamalarının hesaplanabilmesi için arama motorlarının bağlantıyı kullanamaması için yönlendirilen ve web sayfaları arasında köprü gören bir ayardır. Nofollow genel olarak arama motorlarının sayfa ile ilgili tüm bağlantılarının taranmasını engellemektedir.

Noındex için tercih edilecek sayfaların bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. No Index’in kullanıldığı sayfalar genel olarak hassas bilgiler içeren, blog arşivi, hazırlık aşamasında olan, teşekkür ve takdir sayfaları ile yönetici ve giriş sayfalarıdır.

Nofollow ise güvenli olmayan bağlantılar ile ücretli bağlantıları içeren sayfalarda daha sıklıkla kullanılmaktadır. Bununla birlikte sayfalardaki taramayı ölçeklendirme için de yine nofollow oldukça etkili olan bir ayardır.

Meta Etiketi Nasıl Kullanılır?

Meta etiketleri genel olarak her web sitesinin başında yer alan temel olarak HTML kodu ile oluşturulan etiketlerdir. Eğer meta etiketler olmazsa sayfalar kullanıcılara kesinlikle gösterilememektedir. Aynı zamanda sitenin kod yapısı içerisinde de yer aldığı için sürekli olarak arka planda durmaktadır.

Meta etiketleri içerisinde sıklıkla kullanılan etiketler de bulunmaktadır.

Title meta etiketi kısaca sitenin içeriği ile ilgili başlığı ifade etmektedir. Author meta etiketi ise sitenin yazarının belirtilmesini sağlamaktadır. Owner etiketi sitenin sahibi ile ilgili bilgi veren bir meta etiketidir. Content language meta etiketi ise sitenin dilinin hangi ülkeye ait olduğu hakkında bilgi vermektedir.

Web Site Nasıl Indexlenir?

Web sitesi için hızlı ve güvenli bir indexleme yapılabilmesi için SEO çalışmalarına öncelik verilmelidir. Öncelikli olarak güncel içerikler bu noktada oldukça önemlidir. Indexleme işlemi yapılırken imleme siteleri de Google üzerinde büyük bir önem taşımaktadır. Popüler sitelere ve kendi siteniz içerisine yapılacak olan yorumlar hızlı indexleme için üzerinde durulması gereken konulardan biridir. Sitemap oluşturma ve ping siteleri de SEO çalışmaları ve indexleme için oldukça önemlidir.

No Index’in de SEO çalışmaları için bazı avantajları bulunmaktadır. Siteniz içerisinde sürekli olarak tekrar eden içeriklerin engellenmesi için sizler de No Index yöntemini tercih edebilirsiniz. Bu sayede de web siteniz için hazırlamış olduğunuz SEO çalışmalarının kalitesini artırabilirsiniz. Ancak bu kaliteyi sürekli olarak artırabilmek için web siteniz için No Index çalışmalarının düzeli periyotlar ile yapılmasına dikkat etmelisiniz.

Leave A Comment

Mesaj Gönder
WhatsApp Destek Hattı
TPKmedya Destek Hattı
Merhaba🙌😊
HEMEN ARA